Op deze manier haal je alles uit jouw advocaat arbeidsrecht

Op deze manier haal je alles uit jouw advocaat arbeidsrecht

Sommige werknemers komen in een nare situatie terecht waar ze een advocaat arbeidsrecht erbij moeten halen om hun gelijk te krijgen van hun leidinggevende. Zulke situaties hoop je nooit mee te willen maken als werknemer, maar het is wat het is. En als je leidinggevende zich niet aan de afspraken houdt die er met jou zijn gemaakt. Gelukkig sta je er niet alleen voor, daar zijn de advocaten arbeidsrecht voor om jou verder te helpen. Maar hoe haal je alles uit je advocaat om een zo’n succesvolle zitting te hebben? Lees deze blog verder daarvoor.

Huur een advocaat in die je volledig kunt vertrouwt

Als je op zoek gaat naar een advocaat, is het belangrijk om te kijken of er een klik is tussen jullie twee. Kijk vooral niet naar de prijzen van de advocaat. Je kan de meest duurste advocatenbureau hebben ingehuurd die veel verstand hebben op het gebied van arbeidsrecht, maar als jij geen goede klik of gevoel bij hen krijgt, is het al snel afgelopen. Het is daarom belangrijk om goed te kijken bij verschillende advocatenbureau’s en kijken waar jij je het prettigst bij voelt.

Bespreek alles goed door met je eigen advocaat

Als je eenmaal een advocaat hebt gevonden, is het natuurlijk van belang dat hij alles te weten komt over het probleem en waarom je hem nodig hebt. Bespreek daarom echt alles wat er is gebeurt en laat geen bepaalde detail achter je zitten. Juist zulke details heeft je advocaat nodig om je verder te kunnen helpen in de zaak en daarbij goede argumenten te bedenken.

Doe zelf ook een beetje research naar je arbeidsrechten

Het is fijn voor de advocaat waarmee je gaat sparren, dat je al het een en ander weet over je arbeidsrecht of ander recht waar je situatie over gaat. Zo zijn de uitspraken die de advocaat straks vertelt in de zitting niet een andere taal voor jou. Bovendien zou je dan eventueel ook suggesties aan je advocaat kunnen zeggen om hem ook verder te helpen. Kortom, een beetje vooronderzoek doen in het arbeidsrecht is geen pre, maar wel een goed idee.

Pauline